Het einde van het jaar, zo rond de feestdagen, is toch altijd een moment van bezinning. Wat heeft het jaar ons allemaal gebracht en met welke doelen stappen we het nieuwe jaar in. Een moment om stil te staan en de balans op te maken. Dat doe ik eigenlijk elk jaar. En dit jaar heb ik besloten dit met jullie te delen.

2017 begon geweldig met een reis naar Thailand. Jeetje wat hebben we genoten! Van ons gezin en al het moois dat Thailand te bieden heeft. Een onvergetelijke ervaring!

2017 was ook het jaar van het behalen van mijn eindexamens Tuina Therapie bij Academie Bo Yi. En de start van mijn opleiding tot Acupuncturist.

2017 was ook een jaar waarin mijn geduld en doorzettingsvermogen op de proef werd gesteld. Kort voor mijn examens werd ik geconfronteerd met een mega dip in mijn gezondheid en moest ik noodgedwongen de praktijk sluiten. Met pijn in mijn hart heb ik iedereen afgebeld. Van keuze was geen sprake… meer opties waren er niet. Ik werd geconfronteerd met wat ik eigenlijk al lang wist, maar waar ik zó niet aan wilde. Naast de te trage schildklier (Ziekte van Hashimoto) waar ik al vele jaren mee aan het stoeien was, werd de diagnose Fibromyalgie gesteld en daarbij had ik een frozen shoulder.

Inmiddels zijn we zo’n 7 maanden verder. En is er een hoop gebeurd. Met mijn schouder gaat het steeds beter. En voor de Chronische pijn en vermoeidheid zit ik in de afrondende fase van een revalidatietraject bij Medinello in Rotterdam. Ik heb daar zoveel mogen leren, ontdekken en ervaren en mooie stappen kunnen zetten op zoek naar een nieuwe balans voor de toekomst. Het verschil met een paar maanden geleden is zó groot dat we het jaar met een heel blij gevoel en vol trots kunnen afronden.

Mijn belangrijkste doel voor 2018 is dan ook om een nieuwe balans te vinden in mijn belasting en belastbaarheid waarin ik ook weer aan de slag zal gaan in mijn praktijk. Wanneer en hoeveel? Dat is nog niet helemaal duidelijk (daar komt geduld weer om de hoek kijken 😉).

2018 wordt ook het jaar waarin ik mijn afstudeertraject ga afronden tot Tuina Therapeut en waarin ik mijn vaardigheden ga uitbouwen met Acupunctuur. In januari mag ik gaan starten met de Klinische stages die horen bij mijn afstudeertraject, in de stage-kliniek van Bo Yi in Zoetermeer. En ga ik mijn scriptie afronden met de titel: “Patroondifferentiatie bij de ziekte van Hashimoto en de behandeling daarvan met Tuina”.

En tot slot ga ik in 2018 door met alles wat ik geleerd heb tijdens mijn revalidatietraject en deze vernieuwde leefstijl verder verankeren en verstevigen, zodat ik optimaal kan blijven genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft. En dat alles… in mijn eigen tempo!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling toe en een momentje van bezinning om te kijken naar het afgelopen jaar, waar je nu staat, en waar je in 2018 voor wilt gaan.

Liefs,
Sandra

P.s. Laat je even weten hoe jouw bezinningsmomentje is geweest en met welke doelen je het nieuwe jaar in gaat. En dat mag natuurlijk in een reactie bij dit bericht, maar mag ook via een privé-berichtje of per email.

Geverifieerd door MonsterInsights