OVER MIJ

Mijn naam is Sandra van Luinen en in 2006 ben ik gestart met mijn praktijk, TimeOut Waddinxveen. In eerste instantie met ontspanningsmassages, later met sportmassage, Triggerpoint en Voetreflex therapie en inmiddels ontwikkeld tot een praktijk voor Acupunctuur.

Mijn passie voor Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is begonnen tijdens mijn VoetreflexPlus opleiding. Als onderdeel hiervan ben ik op studiereis geweest naar China, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met de Tuina therapie. Ik heb lessen gevolgd aan de Universiteit van Beijing en stages gelopen in diverse ziekenhuizen en heb daar gezien hoe de Tuina technieken worden ingezet. Een bijzondere ervaring!

Inmiddels zijn we enkele jaren verder en heb ik de opleiding tot Tuina Therapeut en Acupuncturist afgerond bij Academie Bo Yi.

Daarnaast heeft de TCG een belangrijke rol in mijn eigen leven en gezondheid. Door de diagnose Hashimoto (langzaam werkende schildklier) en later Fibromyalgie (weke delen reuma) ben ik bij een Tuina Therapeut en Acupuncturist terecht gekomen. De ervaringen die ik daar heb opgedaan, hebben mij gesterkt mijn studie af te ronden, zodat ik hier ook in mijn praktijk mee aan de slag kon gaan. Er zijn zoveel ziektes/ klachten waar (nog) geen adequate oplossing voor is vanuit de reguliere geneeskunde (behalve symptoombestrijding). Door de compleet andere visie op gezondheid heeft de TCG daar heel wat te bieden.

Wat mij daarin vooral aanspreekt is, dat de TCG kijkt naar de totale mens in combinatie met zijn omgeving en de natuur. En dat ziek zijn/ klachten, een signaal is van het lichaam dat er een verstoorde harmonie is in dit geheel. Er wordt behandeld om klachten te verminderen en daarnaast wordt gekeken wat het lichaam als totaal nodig heeft om weer in balans te komen. Dus van binnenuit opbouwen en versterken of kalmeren om ervoor te zorgen dat het lichaam herstelt en het vervolgens weer op ‘eigen kracht’ kan.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.