OVER MIJ

Mijn naam is Sandra van Luinen en ruim 10 jaar geleden ben ik gestart met mijn praktijk, TimeOut. In eerste instantie met ontspanningsmassages, later met sportmassage en Triggerpoint therapie. In 2012 heb ik de 3-jarige HBO-opleiding voor Voetreflex therapie afgerond, zo ook de HBO Medische Basis Kennis, waardoor ik mij kon aansluiten bij een beroepsvereniging. Het grote voordeel hiervan is dat daardoor de klachtgerichte behandelingen vergoed worden door de (meeste) aanvullende zorgverzekeringen.

Tijdens mijn opleiding voor Voetreflex therapie heb ik lessen gevolgd in de Westerse én de Chinese technieken. Als onderdeel van mijn opleiding ben ik ook op studiereis geweest naar China. Hier heb ik kennis kunnen maken met de Tuina. Ik heb lessen gevolgd aan de Universiteit van Beijing en stages gelopen bij diverse ziekenhuizen en gezien hoe deze technieken daar worden ingezet. Een bijzondere ervaring. Veel geleerd en gefascineerd geraakt door de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Wat mij daarin vooral aanspreekt is, dat de TCG kijkt naar de totale mens in combinatie met zijn omgeving en de natuur. En dat ziek zijn/ klachten, een signaal is van het lichaam dat er een verstoorde harmonie is in dit geheel. Er wordt behandeld om klachten te verminderen en daarnaast wordt gekeken wat het lichaam als totaal nodig heeft om weer in balans te komen. Dus van binnenuit opbouwen en versterken of kalmeren om ervoor te zorgen dat het lichaam herstelt en het vervolgens weer op ‘eigen kracht’ kan.

Momenteel ben ik bezig met het afstudeertraject van de HBO-opleiding tot Tuina Therapeut en volg ik de opleiding tot Acupuncturist bij Academie Bo Yi.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.

CONTACT