VOETREFLEX

Voetreflex therapie werkt verlichtend bij acute en chronische klachten.

 

Het hele lichaam kan geprojecteerd worden op en onder de voet. Organen, klieren, gewrichten e.d. hebben allen hun eigen plek op de voeten (reflexzones). Door middel van het masseren van deze reflexzones kan invloed uitgeoefend worden op het hele lichaam. Dat kan genezend, ondersteunend, maar ook preventief werken.

De basis voor de voetreflex is zo’n 3000 jaar geleden gelegd in China en is nog steeds een belangrijke therapie binnen de gezondheidszorg in China, evenals acupunctuur, Tuina en kruidenleer. Tijdens mijn behandelingen worden de westerse reflexzones gecombineerd met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Daar waar in de Westerse voetreflex alleen de voeten worden gemasseerd, worden bij de Chinese voetmassages (Chinflex) ook de onderbenen en knieën gemasseerd. Hierdoor komt een betere energiedoorstroming op gang. Door de Westerse en de Chinese methoden te combineren, wordt de behandeling completer en effectiever.

Voetreflex therapie werkt verlichtend bij acute en chronische klachten en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De behandelingen zijn ontspannend, vitaliserend en stressverlagend en het lichaam wordt gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren.

De voetreflex behandelingen helpen je lichaam in balans te komen. Naast klachtgerichte behandelingen is voetreflex ook preventief in te zetten om klachten te voorkomen en een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid te bevorderen/ waarborgen.

Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten en kan, waar nodig, gecombineerd worden met Tuina, acupunctuur, cupping en moxa.

Ik heb de 3-jarige HBO-opleiding tot VoetreflexPlus therapeut gevolgd bij Total Health. Hierdoor worden de behandelingen vergoed via de aanvullende zorgverzekering.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.