TUINA

Tuina is een krachtige en effectieve therapeutische massage.

 

Tuina is een Chinese benaming en je spreekt het uit als ‘Twiena’. Tijdens een Tuina massage worden verschillende manuele technieken toegepast op de meridianen, pijnlijke spieren en/of gewrichten en betrokken acupunctuurpunten. Tuina is zeer effectief voor het behandelen van (pijn)klachten rondom de wervelkolom, gewrichten, spieren en pezen en bij vermoeidheid, stress en ter ondersteuning van de algehele gezondheid.

Meridianen zijn kanalen waardoor Qi, bloed en voedingsstoffen stromen. Ze voeden het lichaam en zorgen dat lichaam en geest in balans blijven. Zo zorgen ze ervoor dat er gezondheid, innerlijke rust en evenwicht is. Volgens de TCG veroorzaken blokkades in dit systeem ziekte en geestelijke onbalans. Waar nodig kan naast de Tuina ook de acupunctuur, cupping, voetreflex, moxa en guasha worden ingezet.

In China is de Tuina therapie al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de TCG, naast de acupunctuur, kruiden en QiGong. Bijna elk Chinees ziekenhuis heeft een massage afdeling.

In 2011 heb ik een studiereis naar China gemaakt. Daar heb ik lessen gevolgd in Tuina massage aan de Universiteit van Beijing en stages gelopen in verschillende ziekenhuizen om te zien hoe deze technieken daar worden ingezet. Een geweldige ervaring!

Ik heb de 4-jarige HBO-opleiding tot Tuina therapeut gevolgd bij Academie Bo Yi in Zoetermeer. Hierdoor worden de consulten vergoed via de aanvullende verzekering.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.