Mijn verhaal:

Sinds voorjaar 2022 ben ik aan het journalen. Ik wist al veel langer dat journalen erg veel gezondheidsvoordelen heeft en dat het kan helpen bij o.a. het verminderen van pijnklachten en het verbeteren van je energie.

Toch kon ik me er niet toe zetten… Waar moet ik over schrijven dan… Wat zit ik nou te doen…  Doe ik het wel goed… Niets voor mij…

Tot ik in het voorjaar van 2022 de knoop heb doorgehakt en ik zelf in een coaching traject ben gestapt. Wat een goede beslissing was dat! Waarom? Omdat ik wist dat ik mezelf in de weg stond in verder herstel van mijn fibromyalgie klachten. Ik hield mezelf enorm tegen. Waar ik bij anderen de vinger op de zere plek kan leggen, wilde dat bij mij (natuurlijk) niet lukken.

 

We doen namelijk zoveel op de automatische piloot en voor je eigen oplossingen heb je daardoor toch een blinde vlek.

Wist je dat 95% van onze activiteiten en gedachten onbewust plaatsvinden? Of met andere woorden… we zijn ons er niet van bewust! We doen het ‘gewoon’.

En daarom is het dus ook zó moeilijk om erachter te komen wat je nou tegenhoudt om voluit te kunnen leven. En waar je dus winst kunt behalen. Want… als je het wist… dan had je er allang wat aan gedaan… Toch?!

 

Even terug naar de start van mijn eigen coaching traject. Het eerste waarmee we aan de slag zijn gegaan, is bewustwording en… je raad het al… JOURNALEN…

Maar, ik had A gezegd, dus wilde ook B zeggen. Dus ik ben er helemaal voor gegaan. Ik wilde per slot van rekening van mijn pijnklachten af!

Ik had vooraf niet kunnen ‘bedenken’ wat daarbij allemaal ‘naar boven’ kwam. Waar ik me bewust van werd. En… door deze bewustwording kon ik daarmee dus ook aan de slag en vond er een flinke verschuiving plaats. Een verschuiving in de manier waarop ik met mijn gedachten en overtuigingen omga, de manier waarop ik op gebeurtenissen en personen reageer, hoe ik in het leven sta en hoe ik dat kan ombuigen op een manier die bij mij past.

 

Ik sta er nog steeds versteld van hoe snel ik meer energie kreeg, minder pijn en er ineens weer zoveel meer mogelijk was. En natuurlijk heb ik het geleerde doorgezet waardoor ik zelf verder kon groeien en zo nu en dan een duwtje in de rug krijg van een collega. Nu, een klein jaar verder, ben ik bijna pijnvrij, bruis ik van de energie, ben ik ASER-therapeut, durf weer steeds groter te dromen en ontdekken wat er ineens allemaal mogelijk is in mijn leven. En dat voelt geweldig! 

Als dat geen reden is om ermee aan de slag te gaan… nou, dan weet ik het ook niet meer 😉 

 

En daarom, hier alvast een paar vragen om zelf mee aan de slag te gaan! Even een TimeOut om in te checken bij jezelf en je antwoorden op te schrijven in je journal.

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor? En dat hoeven helemaal geen grote dingen te zijn. Het kan ook de glimlach zijn van iemand die je vandaag tegenkwam. Of het momentje met een kopje thee in de zon.
  • Wat heb jij gedaan vandaag waar je trots op bent? 
  • Waar liep je tegenaan vandaag? En wat waren je gedachten, overtuigingen en gevoelens daarover?

 

Wil jij ook actief aan de slag om stappen te gaan zetten naar een vrij en blij leven, los van stress, pijn en oude patronen? Klik dan door voor meer informatie of maak een gratis en vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek/intake.

Geverifieerd door MonsterInsights