Cupping is een eeuwenoude traditie binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Tijdens een acupunctuur behandeling maak ik veelvuldig gebruik van cupping technieken. Het zijn technieken om acute en chronische pijn te verminderen door Qi of bloed stagnatie op te heffen, om de weerstand te verhogen en ziekmakende factoren uit het lichaam te verwijderen. Pijn is een aanwijzing dat er een stagnatie is. Om deze stagnatie op te heffen, worden cups (glazen potjes) op de huid geplaatst. D.m.v. vuur worden deze cups verwarmd, waarbij een vacuüm wordt gecreëerd en de cups zich op de huid ‘vastzuigen’. Hierdoor worden blokkades vanuit diepere weefsels naar het huidoppervlak getrokken (1) en ontstaat een betere doorbloeding en lymfecirculatie alsook een betere doorstroming van energie in de meridianen (2). Vers bloed wordt aangevoerd voor de herstelwerkzaamheden in de weefsels.

Cupping heeft een enorme dieptewerking en daardoor zeer effectief in de behandeling van pijnklachten.

timeout-waddinxveen-cupping-behandeling-1
timeout-waddinxveen-cupping-behandeling-2

Het is mogelijk dat de huid rood kleurt waar de cups hebben gestaan. Soms zelfs dieprood tot blauw/paars. Hoe donkerder de verkleuring, hoe groter de stagnatie. Dit kan een paar dagen zichtbaar blijven, maar verdwijnt vanzelf. Bij ernstige verstoringen duurt dat wat langer. De afvalstoffen die in de huid achterblijven worden door de Wei Qi (het afweersysteem) van het lichaam opgeruimd.

In mijn praktijk gebruik ik Cupping niet als een op zichzelf staande behandeling, maar zet ik (indien nodig) in tijdens een Acupunctuur behandeling.

Geverifieerd door MonsterInsights