Door de maatregelen van de overheid was ook ik genoodzaakt om de deuren van mijn acupunctuur praktijk te sluiten (met pijn in mijn hart). Het totaal van de maatregelen is natuurlijk van groot belang om de verspreiding van het Coronavirus af te remmen en begrijp ik dan ook volledig.

De andere kant van het verhaal is echter dat acupunctuur in deze onzekere en onwerkelijke tijd, een geweldige bijdrage had kunnen leveren.

Denk aan extra stress door het wegvallen van alle zekerheden en routine. De zorg (en angst) om jezelf, je familie en geliefden. Kinderen die thuis zijn en hulp nodig hebben bij hun lessen. En dit naast je eigen werk/ je eigen bedrijf. Of misschien ben je helemaal niet aan het werk, omdat dit niet meer mogelijk is of omdat je ontslag hebt gekregen. En dat doet wel wat met je. Dat kan je voelen in je lijf en aan je gemoed.

 

Acupunctuur had dan ook een geweldige bijdrage kunnen leveren als het gaat om:

  • Stress gerelateerde klachten
  • Gevoelens van angst of depressie
  • Verminderde weerstand
  • Verkoudheidsklachten
  • Acute en Chronische pijnklachten
  • Slapeloosheid
  • En veel meer… (maar dat is niet de strekking van deze blog)

Omdat ik nu geen cliënten meer persoonlijk kan helpen, ben ik op zoek gegaan naar andere manieren waarop ik ondersteuning kan geven. En… toen kwam ik het volgende tegen.

 

QiGong Zelf-massage

Hoe mooi is dat. Zelf aan de slag op een laagdrempelige manier, waarbij je gelijk heel wat acupunctuurpunten masseert en daardoor jezelf kunt ondersteunen. Het is door Judy K. Young van Eight Pieces zo mooi in beeld gebracht dat ik deze graag met je wil delen.

Beide video’s voor een massage van hoofd, gezicht, lichaam en ledematen. De video’s duren elk 12 minuten en zijn samen een fijne start van je dag. Het is namelijk een goed idee om het ’s-morgens te doen, voordat je je haar netjes hebt zitten. Het zou jammer zijn om dat weer in de war te brengen 😉

En lukt het niet om alles mee te doen? Geen probleem… pas die oefeningen dan iets aan of sla ze over. Wil je overleggen voor alternatieve oefeningen, neem dan contact met me op en dan kijken we daar even samen naar.

 Voor nu… zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Laat even weten in een reactie hoe het voor jou was om de oefeningen te doen?

Geverifieerd door MonsterInsights